Iba tri hviezdy pre Suzuki Baleno vo väčšine súčasných testov Euro NCAP

Iba tri hviezdy pre Suzuki Baleno vo väčšine súčasných testov Euro NCAP
Iba tri hviezdy pre Suzuki Baleno vo väčšine súčasných testov Euro NCAP

Organizácia Euro NCAP vydala súčasnú sadu výsledkov testov nehody pre päť automobilov, ako aj všetky získali najvyššie päťhviezdičkové skóre-s výnimkou New Suzuki Baleno. Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Volkswagen Tiguan a Toyota Prius zverejnili silné skóre, avšak Baleno dostal iba tri hviezdy – alebo štyri, s voliteľným „bezpečnostným balíčkom“. Je to prvýkrát, čo Euro NCAP umožnil „duálne hodnotenie“ automobilov a nákladných automobilov s voliteľným bezpečnostným vybavením.
Reklama – príspevok pokračuje nižšie

Bežné Baleno umiestnené obzvlášť nízke v kategórii bezpečnostnej pomoci, ktorá zohľadňuje inovácie prevencie nehôd, ako je autonómne brzdenie. Skóre iba 25% je najnižším výsledkom už dosť času, rovnako ako je porazené výrazne staršími automobilmi a nákladnými automobilmi, ako je Fiat Panda Cross, ako aj Lancia Ypsilon.
Napriek tomu aj s voliteľným bezpečnostným balíkom Suzuki Baleno dosiahol iba štyri hviezdy, pretože skóre klasifikácie bezpečnosti sa zvýši na 43%. Nie sú to však všetky zlé správy – Euro NCAP poznamenal, že priehradka na cestujúci zostala stabilná, ako aj pre dospelých, ako aj bezpečnosť detí boli skvelé vo všetkých testoch.
• Výsledky testov zlých nehôd pre Quadricycles
Nízke skóre Baleno je oveľa zrejmejšie vďaka vyrážke úplných päťhviezdičkových skóre, ktoré ho lemujú. Taxi motoristi sa radujú-súčasný Toyota Prius môže do svojho klobúka pridať bezpečnostné perie s hodnotením päťhviezdičiek. Obzvlášť dobre chránení dospelí cestujúci boli dobre chránení. Prius bol tiež prvým automobilom, ktorý nechal systém detekcie chodcov skontrolovať spoločnosťou Euro NCAP.
5

Volkswagen Tiguan, ako aj sedadlá Ateca sú súrodenecké autá, ako aj s v podstate podobným skóre naprieč dostupnosťou. Tiguanovo o niečo vyššie skóre v klasifikácii bezpečnosti by mohlo potenciálne naznačovať, že rodičovský obchod Volkswagen udržiava spoločnú bezpečnosť nastavenú na seba … avšak autá aj nákladné autá uverejnili výnimočné skóre, vďaka ktorým sú kupujúci domácnosti veľmi potešené.
Skutočným víťazom je však Alfa Romeo Giulia. Giulia, ktorá dokazuje, že je to oveľa viac ako len tvár, získala svoje celé päťhviezdičkové skóre s pôsobivými 98% v ochrane dospelých. To musí overiť upokojujúce pre každého, kto má oči na modeli Bonkers 503bhp Quadrifoglio.

Pozrite sa na aktuálne výsledky testov nehody Euro NCAP kliknutím tu …