Volkswagen vytvára 10-stupňovú prevodovku DSG

Volkswagen vytvára 10-stupňovú prevodovku DSG
Volkswagen vytvára 10-stupňovú prevodovku DSG

Volkswagen dnes ukázalo, že obloha je limit, pokiaľ ide o automatické prenosy odhalením prvej 10-stupňovej prevodovky na svete!
Nemecká firma odhalila novú dvojspojkovú prevodovku DSG spolu s celým radom ďalších šikovných zelených technológií. Je to posledný krok spoločnosti k cieľu stať sa najudržateľnejším automobilom na svete do roku 2018.
Reklama – článok pokračuje nižšie

Cieľom spoločnosti VW je dosiahnuť ambiciózny cieľ s programom, ktorý nazýva „Think Blue“. Spoločnosť tvrdí, že stratégia pozostáva z troch častí: „Vývoj efektívnych výrobkov a technológií, ktoré aktívne zapájajú ľudí na podporu environmentálneho povedomia a podporu environmentálne relevantné a globálne iniciatívy“.

A firma tiež stanovila ďalšie odvážne ambície-ponúkať najpriaznivejší automobil v každom segmente trhu. Zameriava sa na to tým, že ponúka autá s technológiou pobrežia s názvom „Mierna hybridná“, ktorá vypne motor, keď vodič si zloží nohu z škrtiacej klapky, čo znamená, že technológia Start-Stop je možné použiť na pohyb. Okrem toho sa budú používať ľahké panely tela spolu s prístrojom na odrážajúce infračervené panely, ktoré využíva nový čierny pigment, ktorý odráža slnečné žiarenie a zabráni vykurovaniu kabíny, aby sa znížilo zaťaženie klimatizačného systému.
Veľkou správou pre Volkswagen je však 10-stupňová prevodovka. Rovnako ako slávna sedemstupňová škatuľka skupiny VW, ktorá sa používa za posledných 11 rokov, aj 10-stupňová verzia je navrhnutá pre špičkové krútiace momenty 550 nm. Je to tiež rovnaká veľkosť ako sedemstupňová verzia, čo znamená, že vkĺzne priamo do VW pomocou platformy MQB, ako je Golf a New Passat. VW hovorí, že v dôsledku dlhého pomeru desiateho zariadenia sa emisie CO2 potenciálne znížia a že budúce SUV VW nemusia byť potrebné prevodovky so samostatnými nízkymi a vysokými nárokmi.
Ako dlho predtým, ako niekto ponúka auto s 11-stupňovou prevodovkou? Urobte svoje predpovede v sekcii komentárov nižšie …