Dacia tvrdí, že nebude elektrická, kým nebude musieť

Dacia tvrdí, že nebude elektrická, kým nebude musieť
Dacia tvrdí, že nebude elektrická, kým nebude musieť

Dacia obrátiť iba na úplnú elektrifikáciu, keď to musí absolútne, a tak udržiavať ceny svojich automobilov na lacnej úrovni pre svojich zákazníkov. Predaj a marketing, Xavier Martinet. Dacia tiež tento sľub rozšírila na hybridné a plug-in hybridné hnacie mesto.
„Otázka nie je technická, môžeme túto technológiu dať na naše autá, máme túto hybridnú technológiu na Clio a Captur, zajtra ich môžeme dať na bežecké alebo Sandero.“
Reklama – príspevok pokračuje nižšie

Obe vozidlá zdieľajú rovnakú platformu CMF-B, ktorá akceptuje hybridnú technológiu, ale Martinet verí, že to nie je ideálna voľba pre zákazníkov spoločnosti Dacia v súčasnosti alebo v krátkodobom až strednodobom horizonte kvôli nákladom.

Elektrické autá vs benzínové autá verzus hybridné autá: Ktorý výber motora je pre vás ideálny?

“Otázka je ekonomická,” uviedol. „Sú zákazníci pripravení zaplatiť 3 000-4 000 EUR oveľa viac za hybrid, keď by skutočne mohli získať iba benzínovú verziu alebo verziu LPG, ktorá stojí iba o niekoľko stoviek eur oveľa viac a trik je z hľadiska emisií CO2?
„Nemyslím si, že naši zákazníci v skutočnosti žiadajú určitú technológiu – možno je to iné pre elektrickú časť populácie, ale inak, ak sa pozriete na masy, ľudia v skutočnosti nepožadujú určitú technológiu. Chcú auto, ktoré vyplní ich potreby a umožňuje im ísť kamkoľvek chcú ísť za ideálnu cenu.
“Technika, ktorú má Dacia, je dosť zaujímavá a s pokynmi, ktoré prichádzajú – Euro 7 a ADAS – náklady na automobily stúpajú, ale platy ľudí sa nezvýšia rovnakou rýchlosťou.”
Martinet verí, že to nie sú zákazníci spoločnosti Dacia, ktorí sa tešia z tejto technológie a dúfa, že širší kus zákazníkov sa obráti na značku vďaka hodnote za peniaze, ktoré ponúkne Dacia.
Šéf predaja a marketingu dodal, že Dacia „pôjde elektrifikovanú, keď budeme musieť a pôjdeme elektrickým spôsobom, keď musíme. Prečo musíme vstúpiť na technickú možnosť, ktorú zákazníci nemusia byť pripravení na nákup? Náklady navyše sú oveľa viac.
“Budeme to mať v našich autách, keď potrebujeme, aby zákazníci vstúpili do centra mesta a nemuseli platiť pokutu, ale je to skutočne otázka ekonómie.”

Benzínové a naftové vozidlá a dodávky budú zakázané pred predajom vo Veľkej Británii od roku 2030 – tu je všetko, čo potrebujete vedieť …