Tamiya a Little Automobile Company sa spárujú, aby vytvorili divokú maximálnu maximálnu

Tamiya a Little Automobile Company sa spárujú, aby vytvorili divokú maximálnu maximálnu
Tamiya a Little Automobile Company sa spárujú, aby vytvorili divokú maximálnu maximálnu

nostalgia je peklo drogy a jedná z dvoch spoločností dúfajú, že ľudia zaplatia najmenej 7 200 GBP za zásah. To je suma, ktorú sa musíte dostať za volant divočiny One Max, najnovšia tvorba od rádiovej kontroly a výrobcu modelov Tamiya a Malá automobilová spoločnosť-firma za automobilmi „Junior“, ako je napríklad trojstranná štvrtina mierka Bugatti Baby II.
Reklama – článok pokračuje nižšie

Divoký bol ikonický model Tamiya, ktorý bol uvedený na trh v roku 1985, keď sa automobily s rádiami stávali bežnejším, schopnejším a cenovo dostupnejším. Jedno desatina kusov na pohon zadných kolies, divoký, ktorý bol symbolom sortimentu Tamiya v osemdesiaty Na terénnych modeloch v čase, keď bolo možné jazdiť iba na akometre iba na asfalte.

Bugatti „Baby II“ typu 35 Mini replika s cenou od 27 000 GBP

Trvalá bola teda divokou výzvou, že sa v roku 2012 opätovne prehodnotila, ale toto najnovšie stvorenie je úplne odlišným návrhom: namiesto modelu poháňaného rádiovým ovládaním, je to osem desiatok kočíka, v ktorom sedíte a jazdíte sami.
Rovnako ako menšie modely Tamiya, max sa dá zostaviť doma, aj keď na 3,5 metrov dlhý, 1,8 metrov široký a vážiaci 250 kg, budete potrebovať na to primeraný priestor. Jednokomedové kočíky je postavené na podvozku vesmírneho rámca a obsahuje zavesenie cievok, plus hydraulické kotúčové brzdy (z Brembo, o nič menej), ktoré majú regeneratívnu schopnosť, pričom pri spomalení buggy dopĺňa batériu. Táto batéria je jednotkou 2 kWh, ktorá poskytuje 5,5 koní pre elektrický motor, ktorý riadi zadné kolesá. MAX má najvyššiu rýchlosť 30 mph a rozsah až 25 míľ, ale majitelia môžu upgradovať obe čísla s modulárnymi „powerpackami“.
Meradlá digitálneho prístrojového panela, závodný volant a tri režimy jazdy sa nachádzajú všetky, zatiaľ čo Max jazdí na 15-palcových kolesách v knohybne terénnych pneumatikách vzadu a hladšiu gumu vpredu-ako pôvodný model. Tradičný Max sa nedá poháňať na ceste, ale „cestné právne balenie“ prináša komponenty, ako sú brzdové svetlá, otočené signály a zrkadlá, takže je v súlade s právnymi predpismi Quadricycle.

Ben Hedley, generálny riaditeľ spoločnosti Little Automobile Company, opísal vývoj Maxa ako „splnený sen“ a dodal: „Je nám cťou spolupracovať s tímom Tamiya.“ MAX je stanovený na vydanie budúci rok, pričom ceny sa očakávajú na 6 000 GBP plus DPH. Rezervácie je možné vykonať na webe wildonemax.com s vkladom 100 GBP.
Čo si myslíš o divokej maximálnej maximálnej? Dajte nám vedieť svoje myšlienky v sekcii komentárov …